Home » Laadpaal Installatie

Laadpaalinstallaties op maat voor particulieren en bedrijven

Wij zorgen voor uw

Laadunie is dé expert in het leveren van hoogwaardige laadpaalinstallaties voor zowel particulieren als bedrijven. Wij begrijpen dat elektrische mobiliteit de toekomst is en streven ernaar om het opladen van elektrische voertuigen eenvoudig en efficiënt te maken.

Offerte aanvragen

laadpaal installatie

Contact
Het installeren van uw laadstation
Hoe verloopt het proces?

Aanvraag formulier

Vul ons online formulier in en ontvang  een offerte op maat. Geef ons de benodigde informatie over uw specifieke behoeften en wij zorgen voor een competitief en transparant aanbod.

Digitale offerte

Na het invullen van ons online formulier ontvangt u een overzichtelijke digitale offerte. Hierin staan alle details van onze voorgestelde installatie, inclusief de kosten en specificaties. We doen ons best om het offerteproces zo gemakkelijk en duidelijk mogelijk te maken.

Montage

Zodra u akkoord gaat met onze offerte, zorgen wij voor een snelle en efficiënte planning van de installatie. Ons ervaren team van installateurs staat klaar om de handen uit de mouwen te steken en uw laadpaalinstallatie professioneel te realiseren.

WallBox_Home-Garage-Outoor_Brick_Copper-SB_1533
WallBox_Home-Garage-Outoor_Brick_Copper-SB_1533

Hoe zit het met de kosten?
 

Onze standaard installatiekosten voor een basis EV-laadstation bedragen €295.Onze overige installatiepakketten variëren tussen de €595 en €695. Mocht uw situatie echter uniek zijn of wilt u extra opties, dan bieden wij aanvullende diensten & services tegen een meerprijs aan.

  • Voorrijkosten
  • Arbeidskosten
  • Klein materiaal
  • Montage wand of muur
  • Testen en in gebruik nemen
solar-panels-lu
Laden met zonnepanelen?

Hoe zit dat precies?

Het opladen van elektrische auto's wordt steeds populairder, en veel eigenaren van zonnepanelen overwegen om hun auto op te laden met de zonne-energie die ze opwekken.


Om uw elektrische auto op te laden met zonnepanelen, heeft u een laadpaal nodig die geschikt is voor het opladen via een stopcontact (ook wel Mode 2 genoemd). Deze laadpaal kan worden aangesloten op het netwerk van zonnepanelen op het dak. Wanneer de zonnepanelen voldoende stroom produceren, wordt de stroom rechtstreeks naar de laadpaal gestuurd om de auto op te laden. Als er niet genoeg zonne-energie beschikbaar is, wordt er automatisch overgeschakeld naar het reguliere elektriciteitsnetwerk.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen over onze producten of diensten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij elke stap van het proces. Of u nu hulp nodig heeft bij het kiezen van het juiste EV-laadstation, technische ondersteuning nodig heeft na de installatie of een storing moet melden, wij staan voor u klaar.

Op dit moment zijn er geen subsidies voor de aankoop van een laadpaal om thuis je elektrische auto op te laden. Als particulier kun je echter wellicht in aanmerking komen voor lokale subsidies via uw woonplaats. In sommige gebieden is het mogelijk om gratis een openbare laadpaal aan te vragen. In 2023 kunt u wel subsidie ontvangen voor zowel elektrische auto's voor particulieren als elektrische bedrijfsauto's.

De kosten voor de installatie van een laadpaal aan huis variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals je locatie, vereisten en benodigde hulp bij de installatie. Over het algemeen geldt dat hoe meer vermogen een laadpaal kan leveren, hoe hoger de kosten zullen zijn. Bijvoorbeeld, Level 2 (thuis) - laadpalen kosten tussen de €400 en €1,500 incl. BTW, exclusief de overige additionele kosten.

Ja dit is mogelijk, maar voordat u dit besluit neemt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico's die hierbij komen kijken. Het installeren van een laadpaal kan namelijk gevaarlijk zijn als u niet de juiste kennis en ervaring heeft. Om deze reden raden wij altijd aan om de installatie van uw laadstation uit te besteden aan een professionele installateur. Met hun expertise en jarenlange ervaring kunnen zij ervoor zorgen dat uw laadpaal veilig en efficiënt geïnstalleerd wordt. Kies voor zekerheid en laat het installeren van uw laadstation over aan onze experts!

Een 1-fase-aansluiting is een aansluiting waarbij de stroomvoorziening door één fase verloopt. Dit betekent dat er één draad (fase) is die wisselstroom (AC) levert, en één draad die de stroom terugvoert naar de bron (nuldraad). Een 3-fase-aansluiting is een aansluiting waarbij de stroomvoorziening door drie fasen verloopt. Dit wordt ook wel krachtstroom genoemd. Dit betekent dat er drie draden (fasen) zijn die wisselstroom (AC) leveren, en één nuldraad die de stroom terugvoert naar de bron.Dit betekent dat een 3-fase-aansluiting in je huis in staat is om meer energie te leveren dan een 1-fase-aansluiting. De verkorting van de laadtijd wordt hiermee verdrievoudigd. Het is echter wel allereerst belangrijk om te weten of de on board charger (omvormer) van de EV dit aan kan.

Het is allereerst belangrijk om te weten wat het maximale vermogen is waarmee je elektrische auto kan laden. Wanneer dit duidelijk is, dan kunt u de netaansluiting/groepenkast hierop aanpassen en verzwaren naar het gewenste vermogen. U kunt hiervoor contact opnemen met uw netbeheerder